Kuvajte zdravo i ukusno
Ovoga puta smo za Vas pripremili izbor od 3 vrlo ukusna jela zasnovana
na gljivama, a svako ko voli njihovu „zdraviju“ stranu će obožavati i
ova jela.Uživajte u svom obroku!
Tost sa mednjačom i pečenim jajetom Sastojci:
|
|
Priprema:
|
Pečena sunčanica Sastojci:
|
|
Priprema:
Kada ste uvaljali gljive u hlebne mrvice možete ih staviti na neku tacnu/poslužavnik i tako ih zamrznuti. Kada se zamrznu, možete ih premestiti u činiju ili vrećicu. Posle ih možete pržiti kada god poželite (zamrznute). Vodite računa kada ih raspoređujete na tacnu da to uradite lepo, kako se ne bi zalepile jedna za drugu. |
Pica sa vrgnjem Sastojci za testo:
|
|
Priprema testa:
Očistite, operite i brzo prokuvajte vrganj u zasoljenoj vodi. Izvadite ih iz nje. Dodajte začine u sos od paradajza (bosiljak, origano, beli luk u prahu; u zavisnosti od sosa – soli ili šećera). Namastite tepsiju i polako i oprezno raširite testo po njoj (nemojte ga stiskati previše, razvucite ga rukama pre stavljanja u tepsiju). Rasporedite sos po testu, dodajte čunku, sir i šta god još želite da se nađe na Vašoj pici. Skuvane vrgnje rasporedite po vrhu. . Pecite picu i prethodno zagrejanoj rerni, na najvećoj mogućoj temperaturi. 10 minuta je dovoljno na 270 C. No, prilagodite se uslovima. Prijatno! Savet šefa: Ostavite testo dovoljno dugo kako bi se podiglo, možda i malo duže, mesite ga jednom. Ako se diže svega pola sata ili pak nimalo, neće biti glatko niti visoko kao što bi trebalo da bude. http://www.top-shop.rs/ |
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.