недеља, 24. фебруар 2013.

Iznenadite je ručkom za 8. mart

Savršen kineski ručak za 20 minuta

Kako pripremiti super kinesku hranu za svega 20 minuta? Ukoliko želite da je na ovaj način iznenadite za 8. mart ili već nekog drugog dana - recept je pred Vama! Pripremite savršenu kinesku hranu u rekordno kratkom vremenu i to bez mnogo seckanja, dugačkih priprema i dosadnog stajanja pored šporeta!

Sastojci:


  • 400-500 gr pilećeg belog mesa
  • 1 pakovanje smrznutog kineskog povrća
  • 4 - 5 kašika brašna
  • soja sos
  • 1 - 2 kašike ulja
  • 1 velika šolja pirinča

Priprema:


  1. Belo meso otkoštajte, istucajte i isecite na manje kockice, a zatim potopite u soja sos na 15-20 minuta.
  2. Dok se meso natapa soja sosom jednu veliku šolju priniča potopite u dve (te iste) šolje vode i stavite da se kuva - uz povremeno mešanje. Za još kraću pripremu - ukoliko imate mikrotalasnu - istu količinu vode i pirinča stavite u plastičnu posudu i kuvajte u mikrotalasnoj 20 minuta. Proverite povremeno da li treba dodati vode (ovo zavisi od jačine mikrotalasne). Pirinač začinite malo nakon kuvanja (mešavinom začina ili solju).
  3. U tanjir sipajte brašno i uvaljajte jedno po jedno parče mesa u brašno.
  4. U tiganj - najbolje Vok sipajte malo ulja da se zagreje 5-10 minuta.
  5. Meso uvaljano u brašno bacite na tiganj da se proprži. Par puta ga promešajte kako bi se pripremilo ravnomerno.
  6. Nakon 7-8 minuta prženja mesa - dodajte u tiganji zamrznuto kinesko povrće (ne morate ga prethodno odmrzavati) i promešajte. Sve zajedno kuvajte još 10-ak minuta.
  7. 5 minuta pred kraj - u jelo dodajte 3-4 kašike soja sosa.
  8. Jelo služiti uz pripremljeni pirinač i soja sos.
Prijatno!

Резултат слика за chinese chicken with rice

Ukusan kineski ručak za dvoje! :)


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.