уторак, 15. јул 2014.

Tranzitni Jupiter u znaku Lava – “Gospodar luksuza, drame i časti”

                          JovanaMOpatijaSvetleca


Kako smo na izmaku vladavine egzaltiranog Jupitera u Raku, došao je momenat da kažemo koju reč i o njegovoj sledećoj stanici u koju je stigao, u znak Lava.

Jupiter u Raku, od koga se mnogo očekivalo ostavio je svoj dubok trag na našim životima, kao deo velikog kardinalnog T kvadrata. Iskusni su upozoravali, da se ne radujemo previše, jer ceh ubrzo stiže.

I, stigao je. Dobili smo višak problema vezanih za ukućane, višak stambenog i poslovnog prostora koji je teško finansirati, kao i iscrpljivanje svih familijarnih resursa.

Naravno, nije on bio ni samo loš, ne smemo zaboraviti njegovu ulogu u podizanju svesti o značaju porodice i njenog udruživanja. Takođe, moramo imati u vidu i da je on bio vrsta zaštite i poslednja brana udarima kvadrata Urana i Plutona.

No, da se vratimo na Jupitera u Lavu. Prva i osnovna funkcija Jupitera je da širi, uveličava, pomalo preteruje, da podstakne znanje, duhovnost, proširi vidike, otvori nova poglavlja u komunikaciji, doprinese međunarodnoj razmeni, sportu, filozofiji…

U znaku Lava, Jupiter širi osećaj superiornosti i podiže pitanja ugleda na pijedestal. Jupiter u znaku Lava doprinosi procvatu diplomatije, saradnje sa uspešnima, pojačava potrebu za ljubavlju i njenim otvorenim pokazivanjem.

Postaćemo sami sebi prvi i jedini, i želećemo mali tron u svakoj vrsti odnosa koji budemo započeli. To je sve legitimno, ukoliko nas ne ponese ego, pa preteramo i postanemo oholi. Ceh će stići, u svakom obliku preterivanja, kao što je to bio slučaj i sa prethodnim tranzitom Jupitera kroz znak Raka.

Neophodno je da imamo svest o meri, kako nas okolnosti ne bi povele na pogrešan put. Jupiter u znaku Lava donosi potrebu za trošenjem, pokazivanjem moći i statusa, čak i onda kada realna situacija zahteva štednju. Želećemo da nas vide, prepoznaju, i da nam aplaudiraju. Pokušajmo da do tog aplauza dođemo svojim znanjem, umećem i rezultatima. Naravno, biće i onih koji će lažno znanje kvalifikovati kao pravo.

Ekspanzija lažnog sjaja neće izostati. Kao što rekosmo, Jupiter širi, bilo da se radi o pozitivnim ili negativnim efektima. Negativan efekat Jupitera u znaku Lava će biti upravo gomilanje bespotrebnih stvari, kako bi se fascinirala okolina. Kvantitet, na uštrb kvaliteta. Ipak, sve zavisi od konzumenata, kome carstvu će se oni privoleti i koliko će biti sposobni da procene vrednost.

Pozitivna strana ovog tranzita će se ogledati u emotivnim odnosima, koji će biti znatno rasterećeni i otvoreniji. Tihe patnje, opsesije, emotivne barijere predstavljaju prošlost! Sada na red dolaze partneri koji će nas postaviti na pijedestal i obožavati.

Zavolećemo osobe na visokim društvenim položajima, sa razlikom u godinama. Nemojte misliti da se radi isključivo o interesnoj zoni. Ovde će nam pomenute osobe zaista pokrenuti emociju. Srce će najpre zaigrati. Naravno, i novčanik će imati svoju ulogu, ali ne primarnu. Biće to pomirenje lepog sa korisnim, bez ikakvih pežorativnih konotacija.

Jupiter će u znaku Lava doneti i potrebu za druženjem i dalekim, egzotičnim putovanjima. Imaćemo odlične prilike da zajedno sa grupom prijatelja obiđemo mesta o kojima smo sanjali.  Komfor je na prvom mestu! Za ovo leto se savetuje upravo dobro isplanirano putovanje na kome ćete odabrati najkompletniju uslugu.

Gde god da odete, imaćete doživljaj da samo na vas čekaju. Savet je da se ovoga puta odlučite za zabavu sa prijateljima, umesto putovanja sa članovima bliže i dalje rodbine, koja vas u osnovi opterećuju i sa kojima biste bili pod pritiskom da se pokažete kao “džek” i steknete poštovanje.

Jupiter će se do 9. avgusta nalaziti u nepovoljnom položaju, odnosno “spaljenosti”, pa se preporučuje da u datom periodu završavate tekuća pitanja, bez pokretanja novih. Ovo važi za poslovnu situaciju, ali i za polje nekretnina, emotivnih i prijateljskih odnosa. U ovom periodu se mnogo toga čini primamljivim na oko, ali je suština daleko od povoljne. Sačekajte da se stvari slegnu, i da imate čistu situaciju.

Jupiter će u dva navrata imati vrlo nepovoljan uticaj na bračne odnose, ugovore, pregovore, rasprave o društvenim temama. To će se desiti u periodu tranzita Marsa kroz znak Škorpije (od 3. do 10. avgusta), kao i početkom januara, kada će Jupiter iz retrogradnog hoda imati kvadrat sa Marsom iz Vodolije, te krajem aprila, kada će Mars iz Bika obrazovati kvadrat sa Jupiterom iz Lava.

U ovim periodima je naglašen problem međuljudskih odnosa, kao i svih vrsta ugovornih relacija. Nekretnine, prava, zakoni, sve je pod znakom pitanja, a ni finansije nisu podržane. Pitanja vezana za politiku, diplomatiju, takođe, nemaju šansu za pozitivan ishod.

Ovo će doneti ozbiljne teškoće osobama koje se nalaze na odgovornim državnim funkcijama. Pravo i pravda će biti udaljeniji nego ikada. Iskoristite ove periode za povlačenje iz javnosti i bavljenje svojim ličnim potrebama. Ne ulazite u rasprave bez kraja. Dobićete samo prekore i eksploatisanje vaše pozitivne energije.

Pozitivan momenat u tranzitu Jupitera kroz znak Lava će se odigrati 24. decembra, kada Saturn bude ušao u znak Strelca. Optimizam dobija svojih pet minuta, a mnogi sa ovom generacijskom pozicijom Saturna mogu očekivati rasterećenje i razrešenje problema vezanih za polje kojim vlada Saturn u natalu.

Na proleće, Uran iz Ovna, Saturn iz Strelca i Jupiter iz Lava formiraju veliki trigon vatre, pa popuštaju pritisci, a na red dolaze šanse, koje su nam u prethodnim periodima izmicale. Na finansijskom planu, očekuju nas iznenadni programi otplate dugova, reprogrami, otpisi i ostale pogodnosti.

Platni promet će doživeti ekspanziju, a oblasti trgovine, turizma, obrazovanja će dobiti vetar u leđa! Sačekajte taj momenat za otplatu duga na rate, a očekujte i da neko ko vama duguje ispuni svoje obaveze. Tada je poželjno ostvariti što više poslovnih kontakata sa inostranstvom, jer će se njihov značaj primetiti u vremenu koje dolazi.

U ovom periodu se obraćajte direktno vođama, direktorima, vlasnicima, jer će biti spremni na saradnju. Nastupite samouvereno i odlučno, svesni svojih aduta. Jupiter iz Lava voli odsečan i jasan stav, ne trpi snishodljivost. Igrajte na kartu svog znanja, i nećete omanuti!

Veoma obećavajući su i periodi od kraja novembra do poslednje sedmice decembra (period vladavine znaka Strelca), kraj februara do poslednje sedmice marta (period vladavine znaka Riba), kao i kraj juna do poslednje sedmice jula (period vladavine Raka), jer će tada Jupiter imati dobru recepciju sa Suncem. Povoljna recepcija je uvek “iskorišćena prilika”.

U ovim periodima će nam se pružati prilike da napravimo važne dogovore sa osobama na položaju, da poboljšamo svoj status i steknemo ugled. Iskoristimo ove dane za učvršćenje odnosa sa poslovnim i bračnim partnerima. Ukoliko nameravate da stupite u brak, slobodno odaberite dan u okviru ovih meseci.

Jupiter će iz znaka Lava proširiti životnu radost, nakon godine u kojoj nam je baš ona nedostajala. Osetićemo ponovo dečije ushićenje, nalik onom kada mu kupite omiljenu igračku. Svako od nas će na tren probuditi dete u sebi.

Oči će nam poželeti sve, odmah i sada! Otpustićemo kočnice, jer priznaćete, život nije samo odricanje i natezanje. Nekada je duša gladna svih oblika zadovoljstva i tu glad će sada utoliti. Dobro nam došao gospodar luksuza, drame i časti, Jupiter u Lavu!


Astrologija Jovana Milekić

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.