среда, 9. јул 2014.

Feng shui ~ lepeze

 feng shui preusmjeravanje energije lepeza

 Ovo je još jedan tradicionalno kineski ukras, mada i kod nas prihvatljiv i dosta rasprostranjen. U Feng Shui-u služi za preusmjeravanje energije.
Prvobitna funkcija lepeze je putem svježeg zraka rashladiti i osvježiti osobu koja se njome služi. Tako i lepeza u funkciji Feng Shui-a energiju usmjerava u pravcu u kojem bi inače strujao zrak da se netko njome hladi. Jačina njezinog djelovanja ovisi o veličini i lokaciji lepeze, a pri uporabi se valja osigurati da tijek energije ostane neprekinut i da on samo bude preusmjeren u željenome pravcu.
 Lepeze se uglavnom postavljaju na vrata prostorije u koju ne želimo pustiti energiju, kao što su kupatila i WC-i ili ostave i spremišta. Postavljanjem lepeze na vrata kupaonice osiguravamo da energija prolazi pokraj bez zaustavljanja i da se ne “prlja” ulaskom unutra. Moguće je postaviti lepeze i na zid. To činimo onda kada želimo dopustiti da dio energije uđe u prostoriju, a dio usmjeravamo u pravcu koji je inače nedovoljno opskrbljen istom.
 Nije nužno da lepeza na sebi ima ikakve naslikane motive, a ukoliko ih ima, obratite pažnju pri postavljanju, da likovi ne budu okrenuti naopako. Boja lepeze ne bi smjela biti crna ili bijela, jer su to tradicionalne boje žalovanja. Sve ostalo je dopušteno.
 Kao i kod bambusovih frula i ovdje valja napomenuti da postoje i druge metode preusmjeravanja energije i nije se nužno služiti lepezama, osim ako Vam se one doista sviđaju. Obična strjelica koja pokazuje u željenom pravcu ili slika otisaka stopala u pijesku, kao i prizor ptica u letu ili jata riba koje plivaju u istom smjeru može biti jednako učinkovita kao i lepeza. Najvažnije od svega je da se Vi osjećate ugodno pri pogledu na svoje odabrano Feng Shui pomagalo.
Izvor: feng-shui-dom.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.