четвртак, 2. јул 2020.

🎀🌟🎀🎀🌟🎀🎀🌟🎀🎀🌟🎀🎀🌟🎀🎀🌟🎀🎀🌟🎀🎀🌟🎀



Saznanje da nas neko voli jedno je od najlepših senzacija koje postoje

Picture 

Nježni gestovi mogu promijeniti sve ako se to uradi u pravom trenutku.   

 Zato želimo da podijelimo sa vama veoma važnu poruku: ne odlažite za sjutra poljupce, zagrljaje i milovanja koje možete dati danas. Oni generišu osmjehe i to je divno.

Ne radi se o fizičkim gestovima koji pokazuju samo ljudskost, čistoću i kontakt, već i ljubav, poštovanje i prijateljstvo.




Neopisivi momenti, magični i puni nježnosti, koji su zaraženi osjetljivošću i emocijama.

"Poljubac koji ti nisam dao izaziva prijetnju da odletiš, da pobjegneš od mojih usana i da te tražim ili se izgubim u pokušaju da te nađem. "

~ Ligia Garcia y Garcia


Emocionalni kontakt: osnova našeg blagostanja
 

Emocionalni kontakt nam pomaže da se volimo. To je istinska izjava. Kada drugi pokažu da nas vole, dobijamo divnu poruku: zaslužujemo da budemo voljeni.

Iz tog razloga, treba uvijek da se prisjećamo da ljubav nikada nije prekomjerna, niti kada je riječ o vaspitavanju djece, niti kada je riječ o odnosima između odraslih. Davanje ljubavi znači oduševiti dušu, podijeliti viječnost i intimnost, prenijeti razumijevanje, ograničiti bol i sakupiti razloge zbog kojih vrijedi biti zahvalan svijetu prikazivši osmjeh.

"Prolaze godine i još uvijek nemam dovoljno vremena da opišem taj neprimjetan viječni trenutak kada me zagrliš rukama i ja te zagrlim sa svojim. "

~ Jacques Prevert

Picture


Saznanje da nas neko voli jedno je od najlepših senzacija koje postoje.

Znajući da nas neko voli, to nam omogućava da krenemo naprijed, čak i kada prolazimo kroz loše trenutke. Kao što smo već rekli u više navrata, ponekad je spas vrlo jednostavan gest, kao demonstracija naklonosti. 
 Dakle, ponovo potvrđujemo da mali znak naklonosti može ispuniti srce sa radošću. Neobjašnjivo je ono što osjećamo kada smo svjesni da se neko brine za nas i da smo toliko važni za tu osobu koja nam posvećuje svoje vrijeme, razmišljajući o nama.
Bez ikakve sumnje, znajući da smo u nečijim mislima, to poguduje sa socijalne, emocionalne i kognitivne tačke gledišta.

 Nemojte odlagati pažju koju možete pružiti još danas
 
Pokazati naklonost znači tražiti odredište i boraviti tamo, čak i za nekoliko sekundi. Zato što toplota ide širom svijeta u potrazi za nekim ko će ga pratiti tokom svog života, u lošem vremenu i u danima sreće i radosti.

Zagrljaji, poljupci, riječi utjehe i svaki mali gest ljubavi sadrže beskonačna objašnjenja koja pretvaraju odnose u izvore energije, samopouzdanje, bliskost, kontakt i želje.

Ljubaznost preokrene naša tijela i um i naš mozak postaje pravi tobogan prema sreći, ravnoteži i opuštanju. To je zato što u jednom trenutku transformišemo apsolutno davanje u mjestu intimne veze i unutrašnjeg poziva.


Prevod teksta: https://lamenteemeravigliosa.it/gesti-affettuosi-cambiare-tutto/

Prevele: Ana i Beba Muratović - Bebamur.com
​​​​​

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.