500 g junetine od buta
malo ulja
1 glavica crnog luka
1 sargarepa
po ukusu Vegeta, biber i aleva paprika
po potrebi voda
1 dl paradajz soka
NOKLE
150 g ostrog brasna
o,5 dl vode
2 jajeta
1 kasika ulja
malo soli
PRIPREMA
1.
Na ulju proprziti iseckan luk, dodati meso
iseceno na kocke, sargarepu na kolutove,
posuti Vegetom i dinstati. Povremeno dolivati vodu.
Pri kraju, kad je meso mekano, dodati alevu papriku
i paradajz sok i jos malo prokrckati.
2.
Pripremiti nokle:
Umutiti jaja sa uljem i postepeno dodati vodu i so,
a zatim polako dodajte brasno i sve vreme lupajte
varjacom. Sto duze “lupate” testo ono ce biti
vazdusastije.
3.
U gulas dodati malo vode da se dobije redje jelo,
a zatim kasicicom praviti nokle i spustati u gulas koji kljuca.
Smanjiti temperaturu i kuvati oko deset minuta da
se nokle lepo skuvaju.
4.
Vodu dodavati pre nokli, ali samo koliko je potrebno
da jelo bude socno.
5.
Sluziti uz sezonsku salatu.
http://www.coolinarika.com/
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.