субота, 9. август 2014.

MESEC GOSPODAR SUDBINE


          U svakodnevnom životu veoma je korisno rukovoditi se fazama Meseca i kada treba ili ne treba nešto počinjati ili ne ma o čemu se radilo. Postoje četiri faze Meseca od po sedam dana i to faza mladog Meseca, prva četvrt, pun Mesec i poslednja četvrt. Pa tako u vreme mladog Meseca tačnije u fazi rasta ili kada Mesec počinje da se puni rekle bi neke moje kolege, naglašeno je dobar period za započinjanje bilo čega. Period mladog Meseca je period rasta energije. Ako ste u poziciji da morate donositi neke važne odluke ili morate da izvršie važne i korenite životne promene birajte period kada je na nebu mlad Mesec jer vam to garantuje da ćete uspeti i što je mnogo bitnije i istrajati u namerama.Sve što započnete u fazi mladog Meseca ima naznaku trajnosti posebno prvog dana. Faza mladog Meseca je idealna za sve one koji žele da drže dijetu ili da započnu sa držanjem dijete jer im ova faza garantuje da će u tome i istrajati. Podjednako se ovo odnosi na započinjanje odvikavanja od svih loših i nezdravih navika. Želite li da se otarasite pića, cigareta i sl poroka birajte fazu kada Mesec raste tj perid mladog Meseca i uspećete. U ovoj fazi organizam savršeno funkcioniše kada je izbacivanje otrova u pitanju i veoma je uputno u organizam unositi što više tečnosti sa naglaskom na biljne čajeve kao i što više povrća i voća sa naglaskom na antioksidante. Telo se savršeno da osvežiti i prolepšati u ovoj fazi Meseca i svi vidovi sporta ili vežbanja donose brze i vidljive rezultate. Frizerske salone posećujte isključivo u fazi mladog Meseca jer kosa brže raste i osvežava se a i svi kozmetički tretmani su i više nego poželjni u fazi mladog Meseca.
U fazi prve četvrti takozvanog polumeseca, Mesec je još uvek u fazi rasta, i idealan je period za prikupljanje energije ili akomulaciju iste. Organizam se savršeno regeneriše u ovoj fazi Meseca i ova faza je bitna svim onima koji su takođe u fazi rasta. Dakle magnezijuma, kalcijuma i gvožđa što više u ovoj fazi Meseca. U periodu prve četvrti ljudski organizam troši i maksimalno snažno iskorišćava sve što se u njega unese. To ukazuje da je ipak potrebno voditi računa o ishrani a u smislu izbegavanja masne i jake hrane jer je pojačana sklonost da se za vas zalepi baš sve ono što vam ne prija. Dakle birajte vitaminsko mineralnu opciju. Ako ste u fazi postoperativnog lečenja ili uopšte lečenja ili oporavka u fazi prve četvrti svi lekovi imaju pojačano dejstvo i maksimalno iskoristite sve tretmane koji ojačavaju organizam ukoliko je to potrebno. Kada je površina tela u pitanju upravo zbog maksimalnog iskorištavanja i sposobnosti organizma da apsorbuje period je izuzetno dobar za kozmetičke tretmane, korišćenje raznih preparata, krema, maski, farbi za kosu, jer je sve mnogo delotvornije i sa većim učinkom. Fizičke aktivnosti su veoma važne u ovoj fazi a posebno je ova faza korisna sportistima ali i svima koji posećuju razna vežbališta ili teretane u cilju da oblikuju svoje telo ili da poprave stanje mišića. Dakle oblikovanje tela je idealno u fazi prve četvrti. Sve što unesete u ili na talo biće i imaće mnogo intenzivnije dejstvo. U poslovnoj sferi sve što treba da se obnovi ili regeneriše potrebno je raditi u fazi prve četvrti i punu snagu i fokus energije treba da bude na akciji i unapređivanju poslova. Ova faza donosi obilje poslova i kontakata koji ne donose rezultat odmah ali je on zagarantovan ako je akcija sprovedena u ovoj fazi Meseca.
Pun Mesec ili uštap, je najintenzivnija faza Meseca i faza sa najjačim delovanjem. U vreme punog Meseca sve poprima drugu dimenziju i organizam prima jednu vrlo snažnu energiju. Snaga punog Meseca zna često i negativno da deluje jer ljudska psiha jako teško izdržava snagu ove energije i često dolazi do nevolja i neprijatnih situacija. Česta je nesanica, jaka nervoza i razdražljivost, naglašena osetljivost a koncentracija gotovo da je nemoguća. Ono za čega je ova snažna energija potrebna i iskoristiva je apsolutno čišćenje organizma. Post i to što strožiji sa velikim unosom čiste vode je poželjan dva dana pre i na sam dan punog Meseca. Ta snažna energija koja stiže iz kosmosa u vreme punog Meseca se najlakše može uporediti sa mlazom vode iz vatrogasnog creva. E sada zamislite jedan zapušen kanal ili vodovodnu cev i taj mlaz vode kako svu prljavštinu čisti iz kanala i kako otpušava zapušene vodovodne cevi. Upravo tako deluje Pun Mesec i na čovekov organizam i stoga je potrebno unositi što više vode i što strožije se pridržavati posta. U vreme punog Meseca je nekad bolje eventualne operacije odložiti jer koagulacija je produžena, zarastanje je sporije a oporavci su mnogo duži i velika je podložnost depresiji u vreme punog Meseca. Sa one pozitivne strane kao što rekoh idealno je za čišćenje i za jednu kompletnu negu posebno lica ali i tela kako spolja tako i iznutra. Prokrvljenost je naglašena pa to treba iskoristiti u smeru da se uzima i koristi sve što deluje antistresno. Sve što deluje umirujuće vrlo je uputno. Čaj od lipe je izuzetan. U poslovnim sferama pun Mesec je idealan za promene kako poslovanja tako i forme poslovanja. U vreme punog Meseca prave se najjači poslovi, ugovori koji dugo traju.
Poslednja četvrt znači da je Mesec u fazi opadanja. Prazni se. Ova faza meseca posebno u prvih četiri dana je faza kada smo u potpunosti opušteni sa jedne strane ali još uvek u veoma dobroj formi sa druge strane. Ovo je faza onog što često nazivano duševni mir. Nekako se osećamo sigurni. Fizički se osećamo dobro ali i psiha svršeno funkcioniše.Dakle sve što treba da radite umno i skoncentrisano radite u poslednjoj četvrti. Za dobre sportske rezultate posebno atletičara i svih individualnih sportova ova faza donosi uspehe. Poslednja četvrt je faza koju je poželjno iskoristiti za generalno spremanje organizma. U ovoj fazi Meseca organizam se sa lakoćom čisti i smanjena je opasnost od komplikacija ili bilo kojih vrsta iritacija. Ova faza Meseca je veoma dobra kada organizam treba čistiti znojenjem recimo a kada je hrana u pitanju u ovoj fazi sebi možete da priuštite i malo slobodniju ishranu i da malo sebi date oduška jer u poslednjoj četvrti je gotovo nemoguće se ugojiti. U poslednjoj četvrti je osećaj za bol umanjen pa je poželjno odraditi na sebi sve ono što izaziva upravo bol i bolne reakcije u smislu posete zubara i sl. Ono što treba izbegavati u poslednjoj četvrti a posebno onih dana kada Mesec ne vidimo i kada ga na nebu nema je da započinjemo bilo šta jer je odmah osuđeno na propast i neuspeh. Nikako ne započinjite recimo zidanje kuće, sadnju voća jer neće nići, setvu i sl. Sačekajte da počne faza mladog Meseca i onda ako drvo naopačke zasadite uspeće da izraste.

Za kraj ću citirati neke rečenice Mileta Dupora....

...'' Uveče 11.10.1492. viču Kolumbovi mornari da vide svetlo. Razočarenje. To je treperilo fosforno svetlo morskih crva. Ženke su znale da je zadnja četvrt, najniža oseka, najlakše primamiti mužjake. To zna crv spirorbis i zna palolo na Fidžiju... Riba grunion u Kaliforniji množi se oko uštapa, kao i ježići na Suecu. Za to zna Plinije, Ciceron, Aristotel i gurmani za kamenice u Stonu.. ali nauka sporo prihvata neke stvari....ili pitaju ne retko kakve to ima veze sa astrologijom...''

Na čovekov mozak deluju snažna zračenja ne samo Meseca koji je najbliži i uz Sunce najjači već i sve ostale planete i jednostavno gospodare našim sudbinama.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.