Znate i sami sa časova bilogije iz osnovne škole kako semenke
klijaju. Sa druge strane, svi znamo koliko su hranljive pšenične klice.
Zašto praktično znanje ne bismo i primenili u kućnoj varijanti?
Uputstvo za upotrebu:
- Oprana, puna zrna potopite u čistu mlaku vodu i to dva prsta zrna, tri prsta vode.
- Po isteku vremena natapanja, zrna procedite, a vodu nikako ne bacajte već je pijte jer je puna minerala i vitamina.
- Teglu prekrijte gazom i učvrstite gumicom. Dok klice ne narastu 1,5 do 2 cm ispirajte ih jednom do dva puta dnevno hladnom vodom.
- Moraju biti uvek vlažne, ali ne mokre.
- Nekoliko sati pre upotrebe, proklijala zrna (klice) stavite na sunce radi formiranja hlorofila.
- Neutrošene klice možete čuvati više dana u frižideru, zatvorene u plastičnoj posudi ili tegli.
- Ispirajte ih svakog dana hladnom vodom.
- Vreme natapanja pšeničnog zrna je 12 sati, a vreme klijanja od 3 do 4 dana.
- Idealna temperatura klijanja je 20 Celzijusovih stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.