среда, 4. октобар 2017.

Pita od bundeve kakvu još nikada niste jeli probudiće sva vaša čula

Pošto nam je jesen stigla, a sa njome i kraljica jeseni, bundeva, pravo je vreme da iskorisite sve njene čari. Mi vam donosimo jedan fenomenala i orginalan recept za pitu od bundeva koju do sada nikada niste jeli.

pita od bundeva
Sastojci: 400 gr čistog mesa bundeve
80 gr maslaca
180 gr brašna
120 gr šećera
2 jajeta
1 vrećica kvasca
125 gr čvrstog jogurta
1 kašikica cimeta
malo šećera u prahu.


pita od bundeva

Priprema: Ogulite bundevu, uklonite semenke, a potom je iseckajte u kockice. Stavite je u posudu s par kašika vode, obavezno pokrijte i kuvajte dok meso sasvim ne omekša.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Tepsiju namažite sa mašću ili uljem i malo pospite brašnom.
Odvojte belanca od žumanceta, pa belanca umutite u čvrst sneg.
Umiksajte  80 gr maslaca sa 120 gr šećera, dodajte žumanca, zgnječenu bundevu, jogurt, cimet, 180 gr brašna, kesicu kvasca i na kraju sneg od umućenih belanaca.


pita od bundeva

Smesu izlijte u okruglu tepsiju (manju ako volite deblju pitu ili veću ako volite tanju) i pecite 40 min. na 180 stepeni. Ohladite i pospite šećerom u prahu. Uživajte!!!



Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.