Pošto nam je jesen stigla, a sa njome i kraljica jeseni,
bundeva, pravo je vreme da iskorisite sve njene čari. Mi vam donosimo
jedan fenomenala i orginalan recept za pitu od bundeva koju do sada
nikada niste jeli.
Sastojci: 400 gr čistog mesa bundeve
80 gr maslaca
180 gr brašna
120 gr šećera
2 jajeta
1 vrećica kvasca
125 gr čvrstog jogurta
1 kašikica cimeta
malo šećera u prahu.
Priprema: Ogulite bundevu, uklonite semenke, a potom je iseckajte u kockice. Stavite je u posudu s par kašika vode, obavezno pokrijte i kuvajte dok meso sasvim ne omekša.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Tepsiju namažite sa mašću ili uljem i malo pospite brašnom.
Odvojte belanca od žumanceta, pa belanca umutite u čvrst sneg.
Umiksajte 80 gr maslaca sa 120 gr šećera, dodajte žumanca, zgnječenu bundevu, jogurt, cimet, 180 gr brašna, kesicu kvasca i na kraju sneg od umućenih belanaca.
Smesu izlijte u okruglu tepsiju (manju ako volite deblju pitu ili veću ako volite tanju) i pecite 40 min. na 180 stepeni. Ohladite i pospite šećerom u prahu. Uživajte!!!
80 gr maslaca
180 gr brašna
120 gr šećera
2 jajeta
1 vrećica kvasca
125 gr čvrstog jogurta
1 kašikica cimeta
malo šećera u prahu.
Priprema: Ogulite bundevu, uklonite semenke, a potom je iseckajte u kockice. Stavite je u posudu s par kašika vode, obavezno pokrijte i kuvajte dok meso sasvim ne omekša.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Tepsiju namažite sa mašću ili uljem i malo pospite brašnom.
Odvojte belanca od žumanceta, pa belanca umutite u čvrst sneg.
Umiksajte 80 gr maslaca sa 120 gr šećera, dodajte žumanca, zgnječenu bundevu, jogurt, cimet, 180 gr brašna, kesicu kvasca i na kraju sneg od umućenih belanaca.
Smesu izlijte u okruglu tepsiju (manju ako volite deblju pitu ili veću ako volite tanju) i pecite 40 min. na 180 stepeni. Ohladite i pospite šećerom u prahu. Uživajte!!!
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.