субота, 23. мај 2020.

Ako zaista voliš sebe, počni da radiš ove stvari

Picture  
Šta je ljubav prema sebi? Evo najpreciznije definicije koju sam sreo. Ljubav prema sebi je zainteresovanost za razvoj. 

 Skrećem pažnju - na razvoj, a ne na komfor i umirenje svojih osjećanja. Zato što oni dovode do degradacije. Jer, zadovoljstvo se formira iz dvije riječi - zadovoljan, volja. Dakle, ako zaista voliš sebe, počni da radiš ove stvari. Počni da rješavaš svoje probleme
Napiši sve probleme na papir i stavi koliko vremena već ih nosiš u sebi. A mnogi su odavno mogli biti uništeni. Zašto mrziš sebe? Zašto više voliš da kriješ glavu u pijesak i vučeš tu balast godinama? Razmisli i odgovori sebi.

Prestani da žališ sebe
Ako shvataš da će ti to pomoći da postaneš bolji - uradi to. Hladan tuš je neprijatan. Jutarnji džoging dovodi te u zonu nelagodnosti. Ali samo tako ćeš rasti i razvijati se.

Stavi svoju sreću u prvi plan
Ne možeš voljeti druge ako ne voliš sebe. Tvoji bliski će dobiti mnogo više od tebe ako si snažniji i jači. A ako se žrtvuješ za druge, možeš dati samo par procenata svog istinskog potencijala.

Počni da primjećuješ svoje pobjede
Prvo, napiši sve što si već postigao. Stvori od toga dnevnik ličnih dostignuća. Zatim svakog dana na kraju dana, zapiši svoje pobjede u dnevnik dostignuća. Za godinu dana ćeš postati odličan Pregalac.

Prestani spavati na javi
Postavljaj ovo pitanje sebi ujutru, popodne i uveče. I davaj jasne, svjesne odgovore. Život na autopilotu će te dovesti do toga da u starosti shvatiš da si ga proživio uzaludno. Razbuđuj sebe što je moguće češće i mijenjaj svoje postupke ako te odgovori po tom pitanju ne zadovoljavaju.

Prestani kontrolisati ono što je van tvoje kontrole

 Oko tebe je mnogo informacija. A 99% njih nema nikakav odnos na tvoj život. Jer ne možeš uticati na to. Razmisli o tome na šta možeš uticati i počni da utičeš. A na ostale zaboravi.
Završi sa fokusiranjem na crno
U prirodi je sve dualno. Čak i ako imaš problem, uvijek nešto bijelo i pozitivno postoji u njemu. Barem mogućnost da prevaziđeš te teškoće i postaneš jači. Tako uvijek i svuda, traži pluseve - razmišljaj o njima, razvijaj ih. I oni će te izdići na vrh.

Zaboravite na svoje nedostatke
Shvati, nedostatak je odsustvo prirodnih sklonosti. Znači, koliko god da ih razvijaš, ipak ćeš izgubiti od onih, koji imaju te sklonosti. Čak i ako oni malo treniraju. Počni da razvijaš ono u čemu si moćan.
​ 


Picture 

Prestani da radiš ono što ti se ne sviđa
Nađi varijante koje su ti na duši. Ne sviđa ti se posao - promijeni ga. Ne voliš da trčiš - kupu rolere, počni da plivaš ili penjanje na stijene. Zapamti, ako radiš ono što ti se ne sviđa, u tom trenutku jednostavno mrziš sebe.

Ne radi to što te ne razvija
Napiši sve što radiš i izbaci ono što ti ne pomaže da budeš bolji. Zatim dodaj šta te može još razviti. I počni upravo to da radiš.


Prevod teksta: http://www.transurfing-real.ru/2018/02/blog-post_867.html

Prevela: Beba Muratović - Bebamur.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.