Ingredients
| pšenica | |
| kukuruz | |
| pasulj | |
| ječam | |
| voda | |
| so | |
| Napomena: | |
| količina materijala je po sopstvenoj želji. Varica na slici je napravljena od 1 kg pšenice, 200 g ječma, 250 g pasulja i 250 g kukuruza. | |
Method
1
Pšenicu,
ječam, kukuruz i pasulj preliti vodom i ostaviti da prenoći. Narednog
dana naliti svežu vodu (za 2 cm da pređe preko materijala) i na
smanjenoj temperaturi kuvati 2–2,5 sata. Dodati so, promešati i služiti.
2
Kod
slane varice paziti da sva tečnost ne ispari tj. da ostane oko 100 ml
tečnosti pri dnu. Važno je i da zrna ostanu cela tj. da se ne raspadnu.
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.