уторак, 2. фебруар 2016.

Kako prevladati odbijanje?

Kako prevladati odbijanje?  

Jedan u nizu strahova

Strah od odbijanja je samo jedan u nizu strahova. Ni manji, ni veći od ostalih. Kada malo pogledate na strahove koje ste u proteklim periodima života imali, shvaćate da je svaki strah kakav god on bio moguće nadvladati. Bitna je samo volja i ispravan pristup prema njemu.

Odbijanje ne shvaćajte osobno

Kada vam bilo tko dade odbijenicu nemojte to shvaćati osobno. Pogledajte te stvari ih kuta druge osobe. Gledajte razloge u kojima to netko čini nešto za sebe, a ne niti malo protiv vas. Kada odbijanje izbacite iz domene osobnih shvaćanja mnogo ga je lakše nadvladati.

Ne očekujte mnogo od drugih

Kada od drugih ne očekujemo mnogo  nemamo se mnogo razočarati. Očekivanja su ono što stvara bol i razočarenje. Stoga smanjujte svoja očekivanja, smanjujte ih malo po malo, sve do one mjere koja se smatra minimumom. Tada odbijanja nećete ni shvatiti ozbiljno.

Slatki limun je uvijek uspješna metoda

Kada neki cilj ne ostvarimo onda ponekad podsvijesno tražimo razloge zašto je dobro što ga nismo ostvarili.  Interpretirajte stvarnost onako kako vama odgovora, jer postoji samo takva stvarnost, postoji samo ona koja je u vašem umu, druge stvarnosti nema.

Gledajte odbijanja kao prekretnicu

Kada dobijete neku odbijenicu možete o njoj razmatrati kao prilici, prilici koja vas upućuje na drugi smjer. Kada se jedna vrata zatvore – otvore se druga, kaže poznata poslovica. Ukoliko tako gledate na odbijanje uvijek ćete ga okrenuti u pozitivnom smjeru.

Mario Žuvela

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.