Стари рецепти југа Србије: Старинска пита са јабукама и орасима
Данас припремамо старинску питу од кора
са јабукама и орасима, омиљену посластицу у јесење дане, по рецепту
сличаном као за баклаву.
Јелена Николић, posaljirecept.rs
Поребно је:
Коре - танке 1/2 кг Јабуке зелене до 1 кг шећер цимет, гриз (шака) ораси 250 гр, лимун
Припрема:
Јабуке очистити и изрендати на крупно ренде.
Прву кору премазати уљем па је прекрити другом. На кору нанети
јабуке, посути их гризом, шећером, млевеним орасима и циметом па
прекрити трећом кором. Увити у ролат и ставити у подмазан плех. Поступак понављати док се не потроши припремљен материјал. Исећи пре печења, као баклаву. Питу пећи у загрејаној рерни на 250 °Ц док не порумени. Направити
сируп, ушпиновати 300 г шећера са 1 дл воде, лимун по потреби, па
прелити преко топле пите, оставити да добро упије па посути шећером у
праху.
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.