Napravite sami “Zlatni med” – najjači prirodni antibiotik!
Mnogi od vas su već imali neko iskustvo sa kurkumom. Netko ju
je koristi kao začin, mnogi su pripremali napitak Zlatno mlijeko, a
netko je samo vidio kesice ovog žutog praha u većim marketima ili
trgovinama sa zdravom hranom i pitao se čemu služi.
Ali, malo tko zna da je kurkuma, u kombinaciji s medom neprocjenjiv prirodni lijek. On posjeduje vrlo jako protuupalno djelovanje, koje ne samo da
uništava bakterije koje izazivaju bolesti, već i promiče prirodnu
obranu. Za razliku od sintetičkih antibiotika, kojima su prepunjene ljekarne, takav lijek nema negativan učinak na crijevnu mikrofloru. Kurkuma sadrži kurkumin, polifenolni identificiran kao osnovni
aktivni sastojak, koji postiže više od 150 potencijalno terapijskih
djelatnosti, a uključuje antioksidativna, protuupalna i antikancerogena
svojstva. Konzumiranjem kurkume i meda značajno se poboljšava probava i povećava se aktivnost korisne flore u crijevima. O tome svjedoče potvrde znanstvene literature. U Ayurvedi je ovo tradicionalni lijek protiv prehlade.
Zlatni med – najjači prirodni antibiotik – recept
Kod prvih simptoma prehlade pripremite smjesu koju ćete koristiti 3 dana. Sastojci: 100 gr meda 1 žlica kurkume Postupak: U 100 gr meda dodajte 1 punu jušnu žlicu kurkume. Dobro promiješajte i stavite u staklenku. Konzumiranje: Uzimati kod prvih simptoma prehlade: 1. dan – na svakih sat vremena po pola čajne žlice, tijekom cijelog dana 2. dan – svakih dva sata po pola čajne žlice 3. dan – tri puta dnevno po pola čajne žlice Smjesu morate sisati u ustima do njenog potpunog rastapanja. Obično, nakon tri dana prehlada jenjava i organizam se oporavlja. Mnogi navode da su zaustavljali prehladu ovom smjesom, bez ikakvih tableta. Ovu smjesu možete također koristiti u kompleksnom liječenju
respiratornih oboljenja, uzimajući po 1 čajnu žličicu tri puta dnevno u
toku tjedna. Možete je dodavati u mlijeko ili čaj. Treba znati Ako uzimate bilo kakve lijekove, konzultirajte se sa svojim
liječnikom. Pogotovo, ako patite od hemofilije i hipertonije, jer
kurkuma razrjeđuje krv i snižava tlak, mada će za većinu ovo biti samo
veliki plus. Ali, pored snižavanja tlaka, kurkuma može izazvati pad razine šećera u
krvi. Osobe, koji pate od dijabetesa, također se moraju konzultirati sa
svojim liječnikom. Ali, ono što je zaista opasno – konzumirati kurkumu ako imate bolest
žučnog mjehura i taloženja kamenca u njoj, jer kurkuma uzrokuje
kontrakciju mišića žučne vrećice. Savet plus: Indo-tibetanska medicina kaže: ako koristite kurkumu poslije obroka –
djeluje na grlo, pluća, za vrijeme obroka – na probavni sustav, poslije
obroka – na debelo crijevo i bubrege. Izvor:uspesnazena
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.