Ako ste doboljno vješti, možete od glazure napraviti srca.
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Za koru, rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Umiješajte mrvice keksa i šećer tako da se smjesa ravnomjerno navlaži. Pritisnite smjesu na dno lima za pečenje i na rubove. Pecite 10 minuta.
Za punjenje, povećajte temperaturu pećnice na 200°C. Sir miksajte oko 2 minute ili dok ne postane kremast. Postupno dodajte šećer, zatim brašno i prstohvat soli i dobro izmiješajte.
Nastavite miješati i dodajte vaniliju, koricu limuna i sok. Umutite jaja i žumance, jedno po jedno, i miješajte. Umiješajte kiselo vrhnje dok smjesa ne postane glatka.
Smjesu sipajte u lim za pečenje s korom. Pecite 10 minuta. Smanjite temperaturu pećnice na 110°C i pecite 25 minuta. Ako lagano zatresete kalup smjesa za punjenje se također mora zatresti. Isključite pećnicu i otvorite. Neka se kolač hladi u pećnici 2 sata.
Promiješajte šećer u prahu i mlijeko. Kada dobijete gustu bijelu glazuru umiješajte džem i miješajte dok ne dobijete glatku kremu.
Autor: CentarZdravlja.net
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.